Haluatko sparrata yhdessä muiden kasvuyrittäjien kanssa?  Hae mukaan kasvuyrittäjien sparrausryhmiin!

Haluatko sparrata yhdessä muiden kasvuyrittäjien kanssa? Hae mukaan kasvuyrittäjien sparrausryhmiin!

Boardman Grow on käynnistänyt ”Yhdessä kasvuun” -hankkeen yhteistyössä Teknologiateollisuuden, PwC:n ja InHunt Groupin kanssa. Hankkeen tavoitteena on inspiroida yrityksiä kasvuun ja tarjota pienryhmätyöskentelyn kautta vertaistukea kasvujohtajille ja siksi käynnistämme vuoden aikana useampia sparrausryhmiä eri teemojen ympärille.

Katso alla oleva video, jossa Boardman Grown hallituksen puheenjohtaja Suvi Johansson sekä hallituksen jäsen Rasmus Nybergh kertovat sparrausryhmien toiminnasta.

Sparrausryhmät toimivat kasvujohtajien vertaisryhmänä, joissa osallistujat keskustelevat keskenään ja asiantuntijoiden kanssa, saadakseen apua kasvuun liittyvissä kysymyksissä.

Miksi?

  • Sparraus on vuorovaikutusta, joka auttaa jäsentämään ja kirkastamaan käsissä olevaa tilannetta.
  • Vuorovaikutus vertaisten kanssa auttaa jäsentämään ja kirkastamaan tilanteita ja ratkaisuja sekä tarjoaa parhaimmillaan positiivista haastamista oman bisneksen toimintaan.
  • Saat kopattavaksi palloja, jotka auttavat näkemään mahdollisuuksia ja vahvuuksia sekä löytämään askelia etenemiseen.

Miten?

  • Kuhunkin sparrausryhmään osallistuu noin 6-8 kasvuyrittäjää ja ryhmät tapaavat säännöllisesti noin 3-4 kertaa vuoden ajan.
  • Pienryhmien kokoontuminen tapahtuu pääosin digitaalisesti, joten vertaissparraukseen voi osallistua paikkariippumattomasti.
  • Pienryhmiin osallistuu yrittäjien lisäksi myös moderaattori sekä teemojen mukaan vaihtelevasti myös asiantuntijoita.
  • Sparrausryhmään osallistuminen on maksutonta.

Kenelle?

  • Sparrausryhmät ovat tarkoitettu yrityksen johdolle, jonka yrityksellä on jo konsepti ja asiakkaita sekä liikevaihtoa ja toimintaa olemassa.
  • Painotamme myös kasvuhalukkuutta ryhmävalintoja tehdessämme.

Mikäli yrityksesi täyttää edellä mainitut ehdot, hae mukaan! Täyttämällä alla olevan lomakkeen osoitat kiinnostuksesi osallistua sparrausryhmään, ja olemme sinuun yhteydessä sparrausryhmien muodostamiseen liittyen.

Ilmoita kiinnostuksesi sparrausryhmiin tästä!

Elokuussa 2023 käynnistyvät sparrausryhmät

Kasvuyrityksen hallitustyö

Tunnetko saavasi hyötyä hallitustyöskentelystä? Hallitus on yksi resurssi yritykselle, jota voidaan joko käyttää hyvin tai olla käyttämättä. Tule sparrailemaan muiden yrittäjien kanssa hallitustyöstä ja hanki lisätehoja hallitustyön kehittämiseen.

👉🏻Miten viedä kasvuyrityksen hallitustyö seuraavalle tasolle, jotta saat enemmän irti hallituksesta?

👉🏻Miten saada hallitus aidosti tuomaan lisäarvoa yritykselle?

👉🏻 Miten toimintaa suunnitellaan ja mittaroidaan?

Ryhmämme koostuu henkilöistä, joilla on mahdollisuus kehittää yrityksensä hallitustyöskentelyä. Ryhmä on suunnattu yli 10 henkeä työllistäville yrityksille. Ryhmän toiminta perustuu vertaissparraukseen ja ryhmä tapaa 4 kertaa vuodessa (2 kertaa livenä ja 2 kertaa etänä).

Ryhmän vetäjänä toimii Boardman partneri Tommi Rasila. Tommi on toiminut yli 40:ssä tehtävässä yritysten ja yhteisöjen hallituksissa ja muissa hallintoelimissä eri rooleissa ja molemmilla puolilla pöytää. Varsinaisen hallitustyöskentelyn ohella hän on aktiivinen hallitustyön kehittäjä ja kouluttaja. Tommi perusti ensimmäisen yrityksensä 17-vuotiaana. Siitä lähtien hän on ollut mukana perustamassa useita yrityksiä kuten Nokian Panimo Oy, kyberyhtiö Jetico Oy tai Sample Rate Systems Oy, joka myytiin maailman toiseksi suurimmalle elektroniikan sopimusvalmistajalle Flextronicsille (Nasdaq; FLEX). Hän oli keskeisessä roolissa Hyväksytty Hallituksen Jäsen eli HHJ -koulutuskokonaisuutta kehitettäessä ja on yksi kurssilla käytettävän kirjan kirjoittajista. Tällä hetkellä hän toimii yrittäjänä avaruusalalla toimivassa NorthBase Oy:ssä ja tekee hallitustyötä eri organisaatiossa.

 

Strategian käytäntöön vieminen

Voittava strategia on luotu, mutta miten viedä se käytäntöön? Paperille on helppo laatia strategian suuntaviivat, tavoitteet ja toimintatavat, mutta todellinen strategian käytäntöön vieminen voi olla haastavampaa.

👉🏻Miten mitata strategian onnistumista ja mitkä ovat oikeat mittarit strategian mittaamiseen?

👉🏻Miten saada henkilöstö mukaan strategian käytäntöön viemiseen?

👉🏻Miten strategian käytäntöön pano vaiheistetaan?

​👉🏻Mitä parhaita käytäntöjä ja toisaalta yleisimpiä sudenkuoppia voimme välttää toisiltamme oppimalla?

Ryhmämme koostuu henkilöistä, jotka ovat vastuussa strategian laadinnasta ja toimintaan panosta. Ryhmä on ensisijaisesti suunnattu yli 20 henkeä työllistäville yrityksille. Ryhmän toiminta perustuu vertaissparraukseen ja ryhmä tapaa 4-6 kertaa vuodessa.

Ryhmän vetäjänä toimii Jussi Leinonen. Jussi toimii PwC:llä muutosjohtamisen ja kulttuuurin konsultoinnin tiimin vetäjänä samalla itse auttaen asiakkiaita erilaisissa muutoksen läpivientiin ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä projekteissa. Jussin erityisososaamista on yritysten tukeminen vaativissa muutoshankkeissa, muutosjohtamiseen liittyvien aktiviteettien ja analyysien suunnittelu ja toteuttaminen, sekä organisaatiokulttuurin kehittäminen ja muotoilu. Jussi on aiemmin toiminut yrittäjänä muutosjohtamisen ja johtamisen kehittämisen kentällä, sekä toimii edelleen arkityön ohella yrittäjänä tapahtumabisneksessä.

 

 

Kesäkuussa 2023 käynnistyvät sparrausryhmät

Talous kasvukuntoon

Kasvuyrityksen talouden tulee olla kunnossa, jotta se voi jatkaa kasvuaan ja välttää mahdollisia taloudellisia ongelmia. Tämä konkretisoituu erityisesti ennen rahoituskierrosta.

👉🏻Millaisia päätöksiä ja taloudellisia suunnitelmia tarvitaan varmistamaan yrityksen kestävä kasvu?
👉🏻 Miten muodostaa kasvua tukeva taloudellinen raportointi ja seuranta? Milloin palkata CFO?
👉🏻 Mitä pitää tehdä talouden suhteen ensimmäistä rahoituskierrosta varten?

Käynnistämme kesäkuussa sparrausryhmän, jossa syvennytään keskustelemaan kasvun alkuvaiheessa olevien kasvuyhtiöiden talouteen liittyvistä haasteista ja jaetaan kokemuksia ja oppeja.

 

Ryhmän vetäjänä toimii Maija Ant-Wuorinen. Maija on tilintarkastaja PwC:llä, ja hän työskentelee kasvuyritysten parissa Helsingissä. Maija on keskittynyt erityisesti kansainvälistä kasvua hakevien yhtiöiden erityiskysymyksiin ja tuntee eri kasvuvaiheiden olennaiset seikat, joihin yhtiöt usein törmäävät. Yritysjärjestelyt, rahoituskierrokset ja kansainvälistymisen mukanaan tuomat muutokset ovat hänelle erittäin tuttuja kuten myös myyntimallien ja taloudellisen raportoinnin kehittäminen tukemaan liiketoimintaa ja päätöksentekoa.

 

 

 

 

Hae sparrausryhmään tästä!

Jo käynnissä olevat sparrausryhmät

Kasvua digitaalisuudella

Sparrausryhmää luotsaa DIMECC:in liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija Tomi Kankainen.

Sparrausryhmä käynnistyi helmikuussa 2023.

 

 

Kasvua asiantuntijapalveluilla

Sparrausryhmää luotsaa Boardman Grown hallituksen puheenjohtaja Suvi Johansson.

Sparrausryhmä käynnistyi tammikuussa 2023.

 

 

Tuotannollisen yrityksen kansainvälisstrategiat

Sparrausryhmää luotsaa Teknologiateollisuuden yrittäjyysasioiden johtava asiantuntija Teemu Polo.

Sparrausryhmä käynnistyi kesäkuussa 2022.

 

 

 

B2B -palveluiden kansainvälistyminen

Sparrausryhmää luotsaa Boardman Grown jäsen Ilmo Lounasmaa.

Sparrausryhmä käynnistyi kesäkuussa 2022.

 

 

SaaS-yhtiö kasvukuntoon

 

Sparrausryhmää luotsaa yrityskentän SaaS-liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija Markko Vaarnas.

Sparrausryhmä käynnistyi tammikuussa 2023.

 

 

SaaS-yhtiöiden kansainvälistyminen

Sparrausryhmää luotsaa Boardman Grown hallituksen jäsen Rasmus Nybergh.

Sparrausryhmä käynnistyi kesäkuussa 2022.

 

 

 

Heräsikö kysymyksiä?

Lisätietoja antaa Taina Brandstack, taina.brandstack@boardman.fi tai puhelimitse 044 01 99 553