Voiko retention rakastaa kuntoon?

Voiko retention rakastaa kuntoon?

Minun oli tarkoitus pitää esitys Pecha Kucha -illassa ensi viikolla aiheesta mikä inspiroi minua kasvuun. Olenkin työmatkalla samaan aikaan USAssa, joten ajattelin, että bloggaus joka kiteyttää olennaisen, voisi olla hyvä korvaus peruutetusta esityksestä!

Ihmiset tekevät mielestäni asioita yleensä joko pelosta tai rakkaudesta. Me kasvuyrittäjät myös.

 

”Minua rakkaus inspiroi enemmän kuin pelko.”

Olen ryhtynyt yrittäjäksi suuresta, ja välillä ehkä jopa hulluudeksi luokiteltavasta, rakkaudesta työhön. Olen rakastanut luovaa ja löytöretkeilevää palvelutuotantoa kuluttajille niin paljon, että haluan paitsi onnistua, myös saada osuuteni työni tuloksista.

Rakkaus on myös kiinnostavampaa kuin pelko koska se on paras tapa vaikuttaa onnistumiseen.

Myönteinen tunne on yrittäjän motivaation ja jaksamisen lähteenä kantava ja riittoisa voimavara.

On valmis viettämään vuosia laivassa Intiaa etsien, ja lopulta voi päätyä Amerikkaan. Pelko voi ajaa lähtemään, mutta ei tuijottamaan keskittyneesti horisonttiin vuositolkulla.

Voimat kohdistuvat tavoitteeseen ja vaaditun työn tekemiseen eivätkä riskien toteutumisen pohtimiseen.

Kun rakastaa ja siis iloitsee siitä mitä tekee, tekee toisille helpommaksi lähteä mukaan tukemaan ja kiinnittymään juttuun. Tämä koskee yhtä hyvin asiakkaita, työntekijöitä, neuvonantajia, toimittajia jne.

Luulen että infoähkyssä ja kiiressä marinoituva ihminen, asiakas, jaksaa kiinnostua enää vaan aidosta asiasta. Mikä olisi vetävämpää kuin asiastaan innostunut, rakkauden liekissä palava yrittäjä?

Minusta myös tuotteesta tai palvelusta näkee ovatko tekijänsä rakastaneet sitä mitä ovat tehneet tai tekemässä.

Perustamani yhtiö Gajatri Studios tuottaa viihteellisiä pelejä autenttisesta hyvinvointisisällöstä, ensimmäinen pelimme on nimeltään Yoga Retreat.

Toivon että kesäkuussa 2013 kun julkistamme iOS version, pelaajat tuntevat käsissään että miten kovasti olemme pienistä resursseista huolimatta tykänneet peliä tehdä.

Jos tämän fiiliksen välittämisessä onnistumme, pelaajat myös palaavat. Retentio, eli pito tai palaaminen suomeksi, kertoo metriikkana tästä. Kyllä, retentionkin voi siis rakastaa kuntoon!