VIP-jäsenprofiili: Hans-Peter Siefen, Nordic Business Forumin perustaja

VIP-jäsenprofiili: Hans-Peter Siefen, Nordic Business Forumin perustaja

VIP-jäsenprofiili: Hans-Peter Siefen, Nordic Business Forumin perustaja

Inspiraatiota ja ensiaskeleita

Vuonna 2003 aloitin myyntiedustajana toiminimellä opiskelujeni ohella, ja saman vuoden toukokuussa osallistuin ensimmäiseen valmennusseminaariini Helsingin Kulttuuritalolla. Seminaarin positiivisuus ja inspiraatio tekivät suuren vaikutuksen, ja syntyi unelma oman valmennusbisneksen perustamisesta jonakin päivänä. Jälkeenpäin tarkasteltuna se seminaari oli yksi käänteentekevimmistä hetkistä urani kannalta.

Ensimmäiset kerrat ovat muutenkin olleet niistä kaikista mieleenpainuvimpia. Huolimatta siitä, miten upea ja suuri tapahtuma Nordic Business Forum tänä päivänä on, itselleni tärkein on se aivan ensimmäinen, jonka järjestimme vuonna 2010 Jyväskylässä seitsemänsadan ihmisen yleisölle. Muistan erityisesti sen, miten inspiroituneita ja innostuneita sekä järjestäjät että osallistujat olivat. Sama inspiraatio on isossa osassa myös tämän päivän Nordic Business Forumissa.

Ammattimaisuutta ja kehitystä

Vuonna 2013 muodostimme ensi kertaa ulkopuolisen hallituksen Nordic Business Forum Oy:lle. Oman kehittymiseni ja myös yrityksen kannalta hallitus oli hieno asia, koska vaatimustaso omaan tekemiseen nousi ja hallituksen jäsenet toivat mukanaan ammattimaisuutta ja kokemusta. Hallituksen kokoaminen onnistui hyvin, ja asetelma sai minut haastamaan omia ajatuksiani ja kehittymään kokonaisvaltaisesti.

Isoimpana henkilökohtaisena haasteena voisin pitää omaan johtamiseeni liittyviä asioita, tietynlaista riittämättömyydentunnetta esimiehenä. Järjestämme Nordic Business Forumissa säännöllisesti työyhteisön sisäisiä kehityspäiviä, jolloin käymme läpi haasteita ja mahdollisia ongelmakohtia. Esimerkiksi vuonna 2012 ilmi nousi ongelmia sisäisessä viestinnässä, ja ratkaisimme asian ottamalla käyttöön

Basecampin, sisäisen viestinnän työkalun, ja sen jälkeen emme ole vastaavanlaisia haasteita kohdanneet. Keskustelujen aikana on aina tärkeää hahmottaa juurisyyt palautteisiin ja keskustelunaiheisiin, eikä sokeasti tarttua kaikkeen. Jos Henry Ford olisi aikoinaan kuunnellut yksinomaan asiakkaittensa palautetta, hän olisi jättänyt autot ja keskittynyt hevosiin.

Merkityksellistä työtä

Kaikkialla kuulutetaan merkityksellisyyden tärkeyttä liiketoiminnassa, eikä suotta – vahva tunne omasta missiosta toimii kaiken pohjana. Kasvu on mahdollista vain, jos johdolla tai yrittäjällä on elinikäinen oppimisen ja kehittymisen halu, ”kasvun asenne”, sen sijaan että koettaisiin älyn ja ajattelun olevan staattista ja muuttumatonta (ks. Carol Dweck). Merkityksellisyyslähtöinen tekeminen tulisi iskostaa koko yritykseen. Kaikki lähtee arvon luomisesta asiakkaalle ja yhteiskunnalle. Voittoakaan ei synny, jos yritys ei luo arvoa asiakkailleen.

Lähdin alun perin mukaan Boardman Grow:n hallitustoimintaan silloisen väistyvän puheenjohtajan Mika Mäkeläisen kutsusta, ja olen sittemmin VIP-jäsenenä kokenut tämän hyväksi paikaksi verkostoitua ja oppia uutta. Parhaimmat kokemukseni ovat ehdottomasti olleet ensimmäiset Piilaakson ja Aasian ekskursiot, ja mielestäni Boardman Grow:n tulisi entisestään painottaa kansainvälistymistä sekä tietenkin välittää tietoa hallituksen muodostamisesta kasvuyrityksille.

Emma Koivusalo

Boardman Grow -ryhmän VIP-verkosto on aktiivisen kasvuyrittäjän, kasvuyrityksen toimitusjohtajan tai muulla tavalla kasvunkulttuuriin aktiivisesti vaikuttavan henkilön verkosto. VIP-verkoston toiminta käynnistettiin vuonna 2013.

Haluatko sinäkin Boardman Grown VIP -jäseneksi? Lue lisää ja hae mukaan täältä.