Uuden hallituksen jäsenen hankinta

Uuden hallituksen jäsenen hankinta

Uuden ulkopuolisen hallituksen jäsenen, kenties ensimmäisen jäsenen löytäminen, voi olla monella tapaa ainutlaatuista, kriittistä ja ennen kaikkea strategista. Mitä tällöin tulee ottaa huomioon?

Boardman Grown tilaisuudessa syvennyttiin tarkastelemaan hallitushakua kolmesta eri näkökulmasta Tarja Ilvosen, InHunt Groupin Senior Headhunter ja InHunt Boards Oy:n toimitusjohtaja ja Terhi Okkosen, InHunt Groupin Senior Headhunter johdolla. Hallitushakua käsiteltiin tilaisuudessa seuraavista näkökulmista:

1. Taho, joka tarvitsee hallitukseen uuden jäsenen tai jäseniä

Mihin yritys on menossa? Miten uusi hallituksen jäsen tai jäsenet auttavat siinä? Mitä kompetensseja ja näyttöjä henkilöiltä odotetaan? Miten löydetään sopivimmat henkilöt?

2. Henkilö, joka harkitsee hallituksen jäsenyyttä

Miksi haluaa hallitustehtävään? Mitä odotettavaa? Mitä annettavaa?

3. Suosittelija tai vinkkaaja

Onko tutustunut tarpeeseen, ennen kuin ehdottaa jotain henkilöä hallitustehtävään? Mitkä ovat suositeltavan kompetenssit ja näytöt juuri kyseiseen tehtävään?

Tilaisuudessa kuultiin myös käytännön kokemuksia Aslak de Silvanilta, joka toimii Nordic Business Forum Oy:n toimitusjohtajana, mutta samalla myös Differo Oy:n hallituksen jäsenenä. Aslak jakoi mistä hänen oma hallituspolkunsa alkoi, perehdytyksestä, toimintatavoista sekä matkan aikana poimituista parhaista opeistaan. Miten hallitusjäsenyys on esimerkiksi muuttanut suhtautumista toimitusjohtajan työhön.

Katso alla oleva video tilaisuudesta ja nappaa itsellesi parhaat hallitushaun opit!