Työuria pitää lyhentää, jotta työuraa voidaan pidentää

Työuria pitää lyhentää, jotta työuraa voidaan pidentää

Kyllä, luit oikein! Työurat ovat kuin muiden tekemät ladut, joita hiihdetään kun muuta ei keksitä.

Mennään sieltä mistä aita on matalin. Jotta voimme uudistua ja luoda uutta, meidän on tehtävä urista mahdollisimman lyhyitä.

Pitkät työurat kaventavat ajattelua ja laaja-alaista osaamista. Pitkä työura, joka pitää sisällään lyhyitä työuria, taas syventää osaamista ja laajentaa käsitystämme kokonaisuudesta.

 

Muuttuva maailma haastaa varmat valinnat.

Se, joka hiihtää muiden tekemiä latuja, unohtaa kyseenalaistaa. Tällainen ihminen ei näe uhkia eikä sitä, että muutos koskee myös häntä itseään.

Pelkästään yhden asian asiantuntijat rajaavat upeat mahdollisuudet elämästään. Työurasta tulee työoja, josta ei enää nousta.

Autoilijat tietävät, miten vaarallisia urat ovat. Uran syvyys ratkaisee, miten helposti autosi oikenee ja nousee urasta. Ensimmäinen kuljettaja on ajanut jostain kohtaa. Ura syntyy, kun muut seuraavat häntä. Mitä enemmän seuraajia, sitä syvempi urasta tulee. Lopulta ura vie ja ajaja vikisee – ja ojassa ollaan.

Hyvinvointiyhteiskunnassa ihmiset hakevat syytä ongelmiin yleisesti muista kuin itsestä, esimerkiksi olosuhteista. Vastuu ei ole kuitenkaan yhteiskunnalla, yrityksellä tai ei edes pomolla.

 

Ennen kuin elämäsi muuttuu draamaksi, teemme sinulle kysymyksen:

Oletko valmis tekemään muutoksia itse vai odotatko ulkopuolelta tulevan muutosvoiman, joka ajaa sinun ohitsesi?

Jokainen voi välttää ajautumisen draaman puolelle, kauhusta puhumattakaan. Työelämäsi voi olla palkitseva ja siitä voi löytyä myös hyvän komedian aineksia. Kaikista päätöksistä on silti pitkä matka hyvän klassikon aineksiin.

Matkaan mahtuu monta välinäytöstä ja mainoskatkoa. Päätä kuitenkin itse, milloin pidät omat katkot, ennen kuin joku toinen tulee ja sanoo, milloin valot sammutetaan sinun kerroksestasi. Harmittaako työtehtäväsi useammin kuin kerran viikossa ja useamman kuukauden aikana? Jos vastasit myöntävästi, sinun on aika poistua ennen kuin joku poistaa sinut puolestasi.

Alati kapeneva veropohja huolestuttaa tämän kolumnin kirjoittajia. Toivomme kovasti, että taloudellinen toimeliaisuus lisääntyy. Me emme odota saavamme nykyisen eläkejärjestelmän kautta eläkettä, vaan pyrimme tekemään lyhyitä työuria, jotta työuramme olisi syvällinen ja pitkä.

Toisaalta meille on iso kysymys, ovatko suuret ikäluokat valmiita auttamaan työuraa rakentavia nuoria ja osaltaan luomaan heille kestävää työeläkejärjestelmää. Nykyiset nuoret tulevat olemaan suurimpia maksajia, mutta samaan aikaan he tulevat olemaan huonompia etuuksien saajia. Eläkejärjestelmä toimii ainoastaan silloin, kun seuraava sukupolvi voi luottaa siihen, että heitä ennen ja heidän jälkeensä tulevat ihmiset kantavat vastuunsa.

*

Muuttomiesten kolumneja julkaistaan muutaman kuukauden välein Tekniikka & Talous -lehdessä. Painojäljen kuivumisen jälkeen muuttomiesten kolumneja julkaistaan toisinaan myös Boardman 2020 blogissa.Muuttomiehet saivat alkunsa muutoksesta – muutosmiehistä. Toivottavasti nautit kirjoituksista, sillä kirjoittajat ainakin nauttivat kirjoituksien tekemisestä.

Mika Mäkeläinen on sarjayrittäjä ja Boardman 2020 verkoston hallituksen puheenjohtaja. Ville Lähdesmäki on kolmen kovan Y:n mies yrittäjä, ylittäjä ja yhdistäjä.