Slush haluaa muuttaa maailmaa

Slush haluaa muuttaa maailmaa

Taivaalta ryöppyää vettä ja sateenvarjot lentelevät Helsingin kaduilla. Tänä vuonna Helsinkiin on tullut ulkomaisia sijoittajia, toimittajia ja start-up yrittäjiä paikalle enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kun viime vuonna kävijöitä oli 3000, tänä vuonna kävijöitä on kaksinkertainen määrä. Tilat ovat pääosin samat. Tosin laajennuksia on tehty meren äärelle ja ulkotiloihin. Slushin pääjärjestäjä Miki Kuusi viestittää Facebookissa ennen tapahtumaa: ”Luvassa on elämäni suurin kaaos!”

Suomalainen käsityö on herännyt Slushissa uudenlaiseen aikaan!

Kaikkia kiinnostaa nyt Slush. Suuria yrityksiä, Tekesiä, Helsingin kaupunkia, Espoon kaupunkia,…Ministerit ja kaupunginjohtajat kävelevät intoa puhkuen ständilta toiselle! Miki Kuusi syö tikkaria ja Peter Vesterbacka näppäilee ipadia hupparissaan, kun pukumiehet vieressä hehkuttavat Slushia ja Suomen tarjoamia mahdollisuuksia. Suomen pääministeri Jyrki Katainen astelee reippaasti lavalle sinisessä Team Finland hupparissaan. Myös Katainen heittää itsensä Slush moodiin ja heittelee ilmaan sanoja: Hope, change the world, human spirit. Kaikki ovat mukana tekemässä Suomesta pohjoisen Euroopan start-up keskittymää. Tunnelmaa siivittää Slushin omat revontulet, laservalot ja käsintehdyt pleksiverhot. Suomalainen käsityö on herännyt Slushissa uudenlaiseen aikaan!

”Ulkona on kylmää ja pimeää, mutta sisältä löytyy ihmisiä, jotka haluavat muuttaa maailman!”, hehkuttaa Rovion Peter Vesterbacka vaikuttavalle kansainväliselle toimittajajoukolle. Jos vuonna 2011 Angry Birdsit sinkoilivat ilmassa ja vuonna 2012 panostettiin fanien iloon, niin tänä vuonna parannettiin maailmaa ja haettiin ratkaisuja tosissaan maailman ekologisiin ja terveydellisiin ongelmiin. Suomesta tulee jälleen isoja ja merkityksellisiä asioita. Zenroboticsilla on maailman ensimmäinen jätteiden lajittelurobotti. Maailmasta löytyy jättimäärin jätepuuta ja metallia, jotka halutaan hyötykäyttöön.

Suomen pääministeri Jyrki Katainen astelee reippaasti lavalle sinisessä Team Finland hupparissaan. Myös Katainen heittää itsensä Slush moodiin ja heittelee ilmaan sanoja: Hope, change the world, human spirit.

Onko sinulla diabetes tai kärsitkö piikkikammosta? Diabeteksen hoidon avuksi on kehitetty laitteita, mutta ei mitään mikä kokoaisi kaiken tiedon yhteen ja käytettäväksi tiedoksi juuri sinun diabeteksen hoitoon. Sensotrend on tällainen yritys. Istun lounaspöydässä ja pöytäseurueessa hehkutetaan innovaatiota, joka esiteltiin Slushissa; rokotteen sijaan otatkin lääkeannoksesi suihkuna!

Diabetesrokotteen, monitoreiden, suihkeen ja analytiikan keksijöiden tulisikin istua samaan pöytään, jos eivät ole vielä sitä tehneet. Ja lopuksi. Kuin tilauksesta. Slushin pitsauskilpailun voittaa mikäpä muu kuin BetterDoctor! Ehdottomasti paras diabeteslääkärikin löytyy nopeasti yhdestä paikasta. Yrittäjä ja sijoittaja Kristian Segerstråle toteaa osuvasti terveyssektoria koskevassa paneelissa: Mitä sitten, jos mittarisi kertoo sinulle, että olet tänään astunut niin ja niin monta askelta! Olennaista on se mitä suuresta datamäärästä saa irti ja mitä hyötyä siitä on. Tätä toivottavasti mietitään nyt terveysinnovaatioiden puolella.

Supercell oli Rovion lisäksi vahvasti esillä. Supercell näytti hyväntahtoisuutensa kävijöille tarjoamalla mahtavan Supercell partyn hienolla valoilotulituksella ja ilmaisella juomatarjoilulla tuhansille juhlijoille. Mustia Supercell mukeja pitivät juhlissa niin johtajat kuin koodaritkin. Ilkka Paananen ei linnoittaudu VIP tilaan, vaikka tuhannet fanit haluavatkin häntä jututtaa.

Grand Cru antaa odotuttaa itseään. Sopivasti Suomen itsenäisyyspäivänä tulee ensimmäinen peli markkinoille, vaikka yritys on kerännyt 12,5 miljoonan euron potin sijoittajilta myymättä vielä yhtäkään peliä. Tämäkin kuvastaa sitä, että elämme ajassa, jossa parhaimpia pelejä tekevät hyvät tiimit. Electric Artsin entinen pääjohtaja ja nykyisin sijoittajana toimiva John Riccitiello varoittaa peliyhtiöitä tekemästä itsestään brändikatastrofia. Tällä hän tarkoittaa sitä, että peliyhtiöiden pitäisi unohtaa pienet askeleet ja muistaa ottaa suuria askeleita jatkuvasti. Muuten asema pelimarkkinoilla menetetään.

Yritykset, kuten Walkbase, Kiosked, AddSearch ja Ezyinsights ovat erittäin kiinnostavia, koska ne mullistavat käyttäjäkokemuksen fyysisessä kaupassa tai verkossa ja/tai pureskelevat datan pienempiin palasiin entistä käyttökelpoisemmaksi. Näistä monet ovat löytäneet aukkoja Googlen, Facebookin ja Twitterin ominaisuuksissa, joihin vastaavat monipuolisilla, nopeilla, älykkäillä ja käyttäjälle ystävällisillä ratkaisuilla. Twitterin tulojen kasvu IPO:n jälkeen on seuraava haaste ja tähän mm. Kiosked vastaa lupaamalla muuttaa Twitterin rahaksi (miksi muuten englannin kielen sanalle ”monetise” suomen kieli ei löydä suoraa vastinetta!).

Slushin Miki Kuusi haluaa vaurautta Suomeen. Sijoittajat edustavatkin yhteensä 50-100 miljardin euron varallisuutta. Koko Slushin tarkoitus on saada lisää investointeja, työpaikkoja ja kasvuyrityksiä Suomeen. Kyse on myös siitä miten se tehdään. Asennetta, inspiraatiota, inhimillisyyttä, sydämellä tekemistä ja innostusta ei Slushista puutu. Tästä pitää huolen kävijöiden lisäksi satojen ihmisten mahtava vapaaehtoisjoukko.