Seuraa johtajaa

Seuraa johtajaa

Kuka on sinun johtotähtesi? Ketä johtajaa seuraat?

Ajattelet todennäköisesti ihmistä, jonka saavutukset ovat kirkkaat ja kiistattomat. Entä jos kääntäisit katseesi tulevaisuuden johtajiin – ja itseäsi ei nyt lasketa – mitä silloin vastaisit?

Kysymys esitetään harmittavan harvoin. Olemme liian kiinnostuneita siitä, miten uutta sukupolvea pitäisi johtaa, pohtiaksemme sitä, millaisia johtajia nuorista itsestään tulee. Kuitenkin yhteiskuntamme tarvitsee tulevaisuudessa paitsi työntekijöitä myös suunnannäyttäjiä ja päätöksentekijöitä.

Lähtökohdat nuorten johtajuudelle ovat hyvät. Puolet nuorista haaveilee toimivansa tulevaisuudessa johtavassa asemassa. Tämä kävi ilmi Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin ry:n TNS-Gallupilla syksyllä teettämästä tutkimuksesta. On siis ratkaistava vain, miten nuorten kiinnostus jalostuu johtajuudeksi.

seuraa-johtajaaOngelma ei mielestäni ole se, ettei nuorissa olisi potentiaalia. Ennemminkin suomalaista johtamiskulttuuria vaivaa etenemisen hitaus. Vastuuta saa usein vain vanhenemalla. Koska kokemuksen merkitystä päätöksenteossa ei voi kiistää, on tarkasteltava uusia tapoja kartuttaa johtamisoppia.

Mainitsemani tutkimuksen mukaan kolmasosa nuorista pitää järjestö- ja yhdistystoimintaa parhaana paikkana oppia johtajuutta. Se tuli selkeäksi kakkoseksi työelämän jälkeen, ennen armeijaa ja opintoja. Kolmas sektori olisikin tunnistettava entistä paremmin johtamiskouluna. Vapaaehtoistoimintaan mennään mukaan jo lapsena, töihin vasta aikuisena.

Nuoret johtajat tarvitsevat myös sparrausta ja nostatusta. Tavoitellessaan taivaita, hekin kaipaavat johtotähtiä. He eivät niinkään tarvitse tietoa siitä, miten uutta sukupolvea johdetaan, kuin miten johtamaan päästään – ja siis päästään, ei jouduta. Jokainen meistä voi vaikuttaa kertomalla oman tarinansa, tarjoamalla valtaa ja vastuuta omassa yhteisössään, uskaltamalla luottaa.

Tulevaisuuden johtajia on kannustettava myös julkisesti. Kun sinulta ensi kerralla kysytään, kenen edesottamuksia seuraat, kerro lupaavasta nuoresta ansioituneen vanhan sijaan.

Seuraa seuraavaa johtajaa.