VIP-jäsenprofiili: Peter Fredman, omistajayrittäjä uskoo sinivalkoiseen omistamiseen ja yrittämiseen

VIP-jäsenprofiili: Peter Fredman, omistajayrittäjä uskoo sinivalkoiseen omistamiseen ja yrittämiseen

VIP-jäsenprofiili: Peter Fredman, omistajayrittäjä uskoo sinivalkoiseen omistamiseen ja yrittämiseen

 

Tämä teksti on toinen osa artikkelisarjaa, jossa esitellään aktiivisia Boardman2020-verkoston VIP-jäseniä. Oletko jo VIP jäsen ja haluatko tulla esitellyksi? Viestitä osoitteeseen anna.koponen@boardman.fi!

 
Yrittäjäurani alkoi, kun isäni soitti minulle ja kysyi, että haluaisinko tulla hänen yritykseensä vähemmistöosakkaaksi. Hänen ajatuksenaan oli rakentaa menestyvä perheyritys. Tuolloin elettiin vuotta 2002. Yrittäjyys on ollut suvussamme aina isossa roolissa ja olen saanut seurata yrittäjyyttä koko elämäni.

Perheyrityksemme on muuttunut paljon vuosikymmenten aikana. Liiketoiminnan alkuaikoina 1940-luvulla valmistimme sydänfilmipaperia. Nyt tavoittelemme täydellistä keittiötä.

Olemme nähneet niin yhteiskunnan kuin toimialamme isot muutokset. Olemme ylittäneet muutamia todellisia kuolemanlaaksoja ja saaneet niistä lisää voimaa sekä uskallusta.

 

Viimeiset vuodet olemme kääntäneet yhtiötä vahvasti perinteisestä tehdas- ja tuotelähtöisestä toiminnasta aidoksi asiakaslähtöiseksi liiketoiminnaksi. Kuulostaa kohtuullisen helpolta, mutta se on kaikkea muuta. Minulta kysytään usein, mitä kaikkea muutos vaatii. Se vaatii sen, että kaikki asiat muuttuvat, organisaatiorakenteesta lähtien. Yhtiön nimikin muuttui Eskimo Finlandista Fredman Groupiksi.

Ruoka on ollut aina lähellä sydäntämme ja siksi missiomme on taistella parhaiden makujen puolesta. Meidät tunnetaan muun muassa digitaalisesta keittiön johtamisjärjestelmästä, ateriapalvelujärjestelmistä, Elmukelmusta ja kuituliinoista.

 

Asiakas on nostettava ylimmäksi. Asiakas määrää tahdin.

Jatkuva kehittäminen on menestyksen perusta. Bisneksessä ei ole sellaista käsitettä kuin status quo. Mitä paremmin yrityksellä menee, sitä enemmän vaarana on tuijottaa vain taustapeiliin. Se luo väärän illuusion.

Omistajien ja heidän nimeämällään hallituksella on vastuullaan yrityksen arvon kasvattaminen. Kasvu ei synny itsestään tai tilinpäätöksiä lukemalla, vaan pitää visioida rohkeasti ja edetä systemaattisesti.

Opin yrittäjänä koko ajan uutta. Kokemus antaa perspektiiviä päätöksiin ja ymmärrystä vaikuttavuustekijöihin. Olen saanut tavata upeita ihmisiä ja keskustelut heidän kanssa ovat opettaneet, että menestys tulee ainoastaan määrätietoisten ja intohimoisten ihmisten kanssa työskennellessä.

 

Matkasta pitää myös nauttia.

Uskon parempaan huomiseen, jonka voi tehdä jo tänään. Suomi tarvitsee vastuullista ja menestyvää omistamista, niin elinkeinoelämässä kuin koko yhteiskunnassa. Yrittäjillä ja kaikilla omistajilla on iso vastuu ja samalla mahdollisuus rakentaa entistä menestyneempää Suomea seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

Intohimoni on olla mukana luomassa arvokkaampaa, kestävämpää ja läpinäkyvämpää liiketoimintaa, joka näkyy maailmalla vahvalla sinivalkoisella värityksellä.

 

Arvostan paljon erilaisia verkostoja, jotka liittyvät elinkeinoelämään. Koen vahvasti yhteenkuuluvuutta Boardman2020-jäsenien kanssa, vaikka yrittäjien taustat tai liiketoiminnat saattavat olla täysin erilaisia.

Vahva uudistumishalu näkyy boardmanilaisissa, se on myös lähellä omaa sydäntäni. Boardmanin porukka on mahtavaa ja tilaisuudet ovat sopivan rentoja, vaikka mukana on paljon substanssia.

Odotan verkostolta isojen ja ajankohtaisten teemojen käsittelyä sekä vahvaa sparrausta eri tilanteissa. Sitä samaa haluan tarjota myös muille.”

 

Peter Fredman 

Hallituksen Puheenjohtaja, Fredman Group Oy

Boardman2020 VIP-jäsen 

 


Haluatko liittyä Boardman2020 VIP-jäseneksi? Lue lisää ja hae mukaan tästä!