Miten viedä voittava strategia käytäntöön? – Case-esimerkkejä kasvuyrityksistä

Miten viedä voittava strategia käytäntöön? – Case-esimerkkejä kasvuyrityksistä

Voittava strategia on luotu, mutta miten viedä se käytäntöön? Miten osallistaa henkilöstö osaksi strategiaprosessia? Mitä hallituksessa tulee ottaa huomioon strategian jalkauttamisessa?

Edellä mainittuihin kysymyksiin syvennyttiin Boardman Grown, Teknologiateollisuuden ja PwC:n 14.3.2023 Sofia Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Katso tilaisuuden kuvat tästä!

Tilaisuudessa kuultiin käytännön case-esimerkkejä strategian käytäntöön viemisestä Integratan, Futuricen ja Spinnovan edustajien kertomana sekä Lauri Ratian opit siitä, mitä kasvuyritykset voisivat oppia pörssiyhtiöiden strategian käytäntöön viemisestä. Tilaisuutta moderoi Supersonin CEO ja Boardman Grown hallituksen jäsen Samppa Vilkuna.

“Ideas worth nothing without excecution.”

Katso puheenvuorot alla olevista videoista.

Case Integrata

Riku Heinonen on Integratan toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista. Integrata Oy on vuonna 2008 perustettu henkilöstöhallinnon hiekkalaatikolla uraauurtava asiantuntija.

Integratalaiset karsivat kuraa tuottamalla humaania HR-alan kokonaispalvelua yritysten HR:ään ja palkkahallintoon. Yrityksen kotipaikka on Tampere, ja sen lisäksi sillä on toimipisteet Helsingissä, Porissa, Oulussa ja Turussa.

Vuonna 2022 Integrata noteerattiin Financial Timesin ja Statistan FT 1000 Euroopan nopeimmin kasvavat yritykset -listalla, jossa se oli sijalla 980.

Rikua videolla haastattelee Jussi Leinonen PwC:ltä.

Katso tallenne haastattelusta!

Case Futurice

Hanno Nevanlinna on yksi Futuricen perustajista ja kokenut Futuricen matkan startupista kansanväliseksi yritykseksi. Hän opastaa yrityksiä siinä, kuinka merkittävä rooli organisaatiolla ja kulttuurilla on onnistuneiden digitaalisten palvelujen luonnissa.

Hän on myös toiminut Futuricen Head of HR toimessa, jolloin yritys valittiin kahdesti sekä Euroopan että Suomen parhaaksi työpaikaksi.

Hannu syventyi kertomaan puheenvuorossaan Anni Heiskanen, PwC, kysymysten johdattelemana erityisesti siitä, miten ihmiset saadaan mukaan strategian käytäntöön viemiseen.

Katso tallenne haastattelusta!

Case Spinnova

Lotta Kopra on yritysjohtaja, joka on keskittynyt erityisesti digitaaliseen transformaatioon ja vihreään siirtymään. Viimeaikaisessa työssään Green Transition Scaleup SPINNOVAn kaupallisena johtajana.

Lotta rakensi ja johti kaupallisia toimintoja, mukaan lukien myynti ja kumppanuudet, brändi ja markkinointi, tuotehallinta ja liiketoiminnan kehittäminen. Hänen saavutuksiinsa kuului kaupallisten sopimusten tekeminen maailmanlaajuisten toimijoiden kuten Adidaksen, H&M:n ja The North Facen kanssa, tuotelanseerausten toteuttaminen sekä hyvän näkyvyyden omaavan materiaalibrändin rakentaminen ja C-kierroksen rahoituksen hankkiminen listautumisannin kautta.

Lotta on neuvonut useita Fortune 500 -yritysten johtajia heidän digitaalisessa strategiassaan ja rakentanut kaupallisia kumppanuuksia.

Lotta syventyi puheenvuorossaan tarkastelemaan strategian käytäntöön viemistä erityisesti vihreän siirtymän näkökulmasta.

Katso tallenne haastattelusta!

Lauri Ratian opit

Diplomi-insinööri Lauri Ratia on työskennellyt 50 vuotisen uransa aikana paperi-, konepaja-, elektroniikka- ja rakennusmateriaaliteollisuudessa Stora Enson, UPM Kymmenen, Nokian, Koneen ja Ruduksen (CRH plc) palveluksessa, jossa toimitusjohtajana 1994–2007.

Vuoden 2007 jälkeen Lauri on toiminut monissa eri hallitustehtävissä, muun muassa VR:n, Spondan, Parocin ja Stockmannin hallituksen puheenjohtajana. Ratia on ollut pelastamassa Turun Telakkaa, Terrafamea ja Stockmannia. Hän toimii edelleen Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Lauri on ollut mukana monissa yritysjärjestelyissä niin koti- kuin ulkomailla. Hän on tehnyt aktiivista hallitustyötä 1980-luvun lopulta lähtien.

Lauri syventyi Aki Sundellin, Teknologiateollisuus, kysymysten johdolla erityisesti siihen, miten strategiaa viedään käytäntöön suurissa yrityksissä ja mitä kasvuyritykset voisivat oppia siitä.

Katso tallenne haastattelusta!

Tilaisuuden mahdollistivat kumppanimme Teknologiateollisuus sekä PwC.