Millaisia ovat kasvua tukevat tiimit 2020-luvulla? – Katso tallenne!

Millaisia ovat kasvua tukevat tiimit 2020-luvulla? – Katso tallenne!

Tilaisuudessa alusti suuri joukko asiantuntijoita

Boardman Grown virtuaalitilaisuus “Voittavat tiimit kasvussa” kokosi yli 300 kasvuyrittäjähenkistä osallistujaa kuuntelemaan huippuasiantuntijoita sekä kasvuyrittäjien kokemuksia siitä, kuinka rakennetaan maailman parhaita tiimejä, jotka tukevat yrityksen kasvua.

Tilaisuuden moderaattorina toimi Boardman Grown hallituksen jäsen sekä Netprofilen toimitusjohtaja Juha Frey.

Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Boardman Grown, InHunt Groupin ja PwC Suomen kanssa. Katso tilaisuuden ensimmäinen osio tästä ja toinen osio tästä.

Tilaisuuden päätöspuheenvuorossa kuulijoita innosti yrittäjä, kirjailija ja innovaattori Saku Tuominen.

Katso tallenne Sakun puheenvuorosta

Alla kolmannen osion parhaat opit:

  • Optimismi ei ole sitä, että kaikki on ongelmatonta, vaan uskoa siihen, että tapahtui mitä tapahtui, osataan ja pystytään toimimaan jollain järkevällä tavalla.
  • Voittavaa tiimiä eivät määritä ne hetket, kun kaikki menee hyvin, vaan ne hetket, kun kaikki menee huonosti. Miten luon tiimin, joka on iskunkestävä ja kykenee toimimaan silloinkin, kun menee huonosti?
  • Kokoonnutaan valittamaan. Miten luodaan yrityskulttuuri, jossa valitetaan hetki, ratkaistaan ongelmat ja sitten toimitaan niiden mukaan. Diversiteetti, psykologinen turvallisuus, ääneen pääsemisen kokemus, ongelmien ratkominen ovat tärkeässä asemassa osana ratkaisua.
  • Miten kasvun asennetta voi luoda, johtaa ja kehittää. On tärkeää kehua ihmisiä siitä mitä he juuri tekivät ja näin syntyy positiivinen kierre.
  • Mikä erottaa ihan hyvän ja ihan maailman huipusta? Maailman parhaat on poikkeuksellisen hyviä tunnistamaan olennaisen ja keskittymään siihen.

Kun maailma on tulevaisuudessakin vaikeasti ennustettavaa, on Saku Tuomisen mukaan tulevaisuuden voittavat tiimit niitä, jotka kykenevät kestämään iskuja ja osaavat keskittyä olennaiseen. Jatkuvassa myrskyn silmässä pärjäävät ne tiimit, jotka pystyvät toimimaan niissä hetkissä, kun menee huonosti.

Näin ollen vastauksena kysymykseen millainen on kasvua tukeva yritys 2020-luvulla? Tällainen yritys on kilpailukykyinen, mutta samaan aikaan yrityksellä on syvälle juurtuneet arvot ja tietty juurevuus “suoraselkäisyys”. Yritys kasvaa tavalla, jossa kukaan ei kärsi. Sen tuotteet ovat järkevästi hinnoiteltuja ja läpinäkyviä. Yrityksen osakkeenomistajat saavat korvauksen, mutta luontokaan ei kärsi.

Voittavien tiimin rakentamisessa pääsee alkuun:

  1. Tuodaan ongelmat tietoon ja ratkaistaan ne
  2. Annetaan palautetta
  3. Keskitytään maailmanluokan laatuun
  4. Sanotaan ei
  5. Huolehditaan suoraselkäisestä kasvusta

Tuominen kehotti kasvuyrittäjiä pohtimaan erityisesti seuraavia kysymyksiä: Mikä on yksi asia, jonka muuttaisit nyt suomalaisten organisaatioiden toimintatavoissa? Mitä tarkoitetaan kasvulla, millaista kasvua halutaan tukea? Miten sanoittaa kasvu niin, että se on kaikille positiivinen asia? Millainen on kasvua tukeva yritys?

Tilaa Boardman Grown uutiskirje, jos haluat jatkossakin kuulla vastaavista tilaisuuksista sekä saada arvokkaita vinkkejä kasvuyrittäjältä yrittäjälle!

Lue lisää myös Boardman Grown toiminnasta ja jäsenyydestä täältä!