Kun olet huoneessa, ole huoneessa

Kun olet huoneessa, ole huoneessa

Menestyjillä on yksi voittajatekijä geeneissään, se on keskittyminen ja asioista oikeasti välittäminen. Haluan jakaa tärkeän oivalluksen läsnäolon taidosta työpaikalla ja sen merkityksestä menestymiselle.

Tuntuuko tämä tutulta? Olet tärkeässä kokouksessa. On hetki, joka on sopinut kaikkien kalentereihin. Osa saapuu vähän myöhässä, osa on neukkarissa etuajassa hoitamassa asioitaan. Powerpoint pyörähtää käyntiin. 10 minuutin jälkeen osa alkaa hoitaa sähköpostejaan, osan ajatukset vaeltavat keskeneräisestä asiasta toiseen. Lopulta kokouksessa paikalla on melkein kokonainen henkilö, jos hetkittäiset heräämiset lasketaan yhteen. Agenda etenee, mutta tänään nämä ihmiset eivät ole tekemässä historiaa. Powerpoint on lopulta käyty loppuun. Asioita pyritään epätoivoisesti follow-uppaamaan tulevina päivinä toimenpiteiksi.

MEETINGMonen kasvuyrityksen helmasyntinä on tehdä liian montaa asiaa samaan aikaan. Haetaan maksimaalista suoritusta, multitaskataan, siirretään palloa meiliboxista toiseen, ollaan ratkaisematta asiaa kerralla, ei ole aikaa. Kasvuyrityksessä kiire tappaa läsnäolon. Jos haluaa pärjätä täältä käsin maailmalla, pitää saada ihmisille kaistaa ja aikaa hoitaa tärkeimmät asiat kunnolla. Tekemiseen pitää löytää yhteinen soundi ja fiilis, syy saapua porukkaan vielä seuraavanakin aamuna.

Vaikka miten kehitämme uusia tuotteita, strategioiden ja suunnitelmien toteuttaminen on ratkaisevaa. Siinä yhtälössä läsnäolo on pakollista, jotta vene saadaan voittajavauhtiin.

 

Itse tiivistän työpäiväni lopulta yksinkertaisiin asioihin.

1. Ole läsnä siinä missä olet ja mitä teet.
2. Tunne tavoitteet ja tarkista suunta.
3. Muista missä tiimissä olet ja mikä on tiimille tärkeää jotta se voi voittaa.

 

Lyhyeen mutta moniväriseen elämänkokemukseeni perustuen uskallan väittää, että kannattavaa kasvuyritystä ei saada aikaan suorittamalla kiirettä, eikä perhettä rakenneta etäältä. Kotiasiat tuppaavat vaikuttamaan miltä duunin tekeminen maistuu ja toisinpäin. Jokaisen fiilis vaikuttaa toisten fiiliksiin myös työpaikalla. Jokainen on vastuussa itsestään. Aina ei ole paras päivä, mutta tiedosta millä mielellä olet liikkeellä.

Jollet ole läsnä huoneessa, teet työympäristöllesi karhunpalveluksen ja varastat muiden aikaa. Tällä luot myös välinpitämyyden tunnelmaa, lasket tiimin innokkuutta ja sammutat intohimoa, koska jokainen ihminen huomaa toisesta jos joku muu asia on tärkeämpää. Käyttäytymisesi kertoo mitä mieltä olet.

Kasvuyrityksen johtajan yksi keskeisistä tehtävistä on saada ihmiset olemaan läsnä siinä mitä he tekevät. Mikään kompetenssi, kokemus tai voimavara ei siirry kasvuyrityksen käyttöön ellei koko tiimi ole läsnä, keskity, paneudu, jaa ja keskustele. Johtajana sinua tarkaillaan, arvomaailmaasi analysoidaan, tapaasi suhtautua erilaisiin tilanteisiin ja ihmisiin arvostellaan. Menestyt vain jos olet huoneessa kun olet huoneessa.