Korsussa jouluna 1941

Korsussa jouluna 1941

Tuntematon lähettäjä

Sytämmellinen kiitos paketista jonka sain tuntemattomana sotilaana vastaanottaa. Olin sanomattoman iloinen saatuani paketin ja vielä tuntemattomalta lähettäjältä. Sillä olen yksinäinen sotilas jolla ei ole kuka paketilla muistas. Olen ollu täällä rintamalla muutamaa päivää vajaa seitsemän kuukautta ja tämä oli ensimmäinen paketti jonka sain.

Olen mielestäni varma että tämä lähettämänne ja saamani paketti sattui oikealle sotiaalle. Sytämmellinen kiitos teille hyvä lähettäjä. Jumala teitä siunatkoon siellä kotirintamalla. Meillä oli täällä korsussa pieni joulu juhla jossa oli mukana sotilas pastori. Totella mieliin painuva tilaisuus täällä Aunuksessa jossa ei vuosikymmeniin täällä asunut kansa ole saanut kynttilää sytyttää joulun juhlan kunniaksi.

Me Suomen sotilaat vietämme täällä joulua sama tunnelma rinnassa kuin siellä kaukanakin Suomessa. Vihollinen kyllä koittaa kaikin tavoin häiritä joulun viettorauhaa niin jumalaton kuin hän onkin.

KirjeetKaulansuojus, jonka lähetitte lämmittää parhaillaan kaulaani kuin tätä kirjoitan. Tämäkin oli tervetullut sillä mulla ei ollukaan mitään millä kaulaani lämmitin. Kiitän myös tupakasta, sähkölampusta, kirjepaperista, almanakasta, kynttilöistä, pastilleista. Sytämellinen kiitos kaikesta.

Täällä revontulten ja pohjolan pakkasten mailla on kyllä kova talvi. Pakkasta tänäkin aamua, siis jouluaamuna 35.

Toivotan teille ystävällinen lähettäjä onnellista Uutta Vuotta.

Rintamalla 25.12.1941

Olisin kovasti kiitollinen jos saisin teille toistekin kirjoittaa.

*

Suuri kiitos tämän kirjeen julkaisun mahdollisuudesta kuuluu Syvärannan Lottamuseolle, sillä rintamakirje julkaistaan luvalla heidän arkistosta.