Kirotun ihanat pilvipalvelut

Kirotun ihanat pilvipalvelut

Oletko koskaan miettinyt kuinka moneen pilvipalveluun yritykselläsi on tunnukset? Entä moniko palveluista on aktiivikäytössä, vaikka jokainen niistä nakertaa uskollisesti luottokorttiasi joka kuukausi? Pilvipalvelut nykyisin niin arkisia, että niitä ei välttämättä enää juuri ajattele.

Muutosvauhti omasta konesalista pilveen on kuitenkin ollut raivoisa. Software Advicen mukaan vuonna 2008 pilveä suosi vain 12% ostajista, kun 2014 luku oli jo 87%.

Näin isossa muutoksessa piilee kasvuyrittäjälle aina makoisia mahdollisuuksia.

PK-yritykset näyttävät mallia isommilleen

Jokainen kasvuyrittäjä ymmärtää pienen alkuinvestoinnin ja nopeamman time-to-marketin päälle. PK-yritykset ovatkin erityisen innokkaita pilvipalveluiden hyödyntämisessä.

Tämä on luonnollista, koska isommat yritykset ovat usein vanhakantaisten toiminnantuhoamisjärjestelmiensä vankeja. PK-yrittäjän on helpompi hypätä valmiiksi katettuun SaaS-pöytään liki lennosta.

Kasvuyrittäjä ottaakin tästä mahdollisuudesta kaiken ilon irti.

Pilvipalvelut asuvat digitalisaation sydämessä

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan CRM-ohjelmistoissa pilven osuus on jo 50% ja vuonna 2018 sen povataan nousevan 62%. Salesforce CRM on jo asiakkuuksienhallinnan markkinajohtaja.

Sama kellarista pilveen -trendi tapahtuu vääjäämättä muissakin segmenteissä lähivuosina. Kokeilepa muuten huviksesi etsiä CNBC Distruptor 50 listalta yritys, jonka liiketoiminnan yksi ydinkomponentti ei ole pilvipalvelu.

Moderni kasvuyrittäjä rakentaa pilvipalveluiden hyödyntämiseen oman suunnitelman.

Resepti pilvipalveluiden oikeaoppiseen hyödyntämiseen menestyvälle kasvuyrittäjälle

Kaava pilvipalveluiden hyödyntämiseen liiketoiminnassa on hyvin suoraviivainen: täytä perustarpeet valitsemalla niihin hyväksi havaittuja, maailmanluokan pilvipalveluja.

Tyypillisiä esimerkkejä liiketoiminnan perustarpeista ovat sähköposti, taloushallinto ja toimisto-ohjelmistot. Pidä listaa käytössäsi olevista pilvipalveluista ja varmista, että voit vaihtaa niitä sujuvasti liiketoimintasi niin vaatiessa.

Tuotteista kilpailukykysi ydin oman, helposti skaalattavan, itse-ostettavan ja markkinoitavan pilvipalvelun muotoon. Siirrä tämä pilvipalvelu strategiasi ytimeen ja panosta siihen enemmän ja kauemmin kuin intuitiivisesti uskaltaisit.

Muuten koko leikkiin ei kannata lähteä.

Palkkioksi pilvipalveluiden oikeaoppisesta hyödyntämisestä saat vähintään paremman reagointikyvyn – parhaassa tapauksessa epäreilun kilpailuedun.

 

Kirjoittaja Teemu Malinen on moniyrittäjä, sähköisen liiketoiminnan kehitysyhtiön Sofokus Oy:n toimitusjohtaja ja Boardman2020 VIP-ryhmän jäsen.