Kestävän kasvun kulmakivet –tilaisuus kokosi oppeja talouden ja ihmisten johtamisesta kovassa kasvussa – Katso tallenne!

Kestävän kasvun kulmakivet –tilaisuus kokosi oppeja talouden ja ihmisten johtamisesta kovassa kasvussa – Katso tallenne!

Kasvuyrittäjän kohtaamiin vastuullisuushaasteisiin niin pureuduttiin torstaina 27.10.2022 järjestettävässä Boardman Grown ”Kestävän kasvun kulmakivet”- kasvuyrittäjätilaisuudessa, johon osallistui n. 200 kasvuyrittäjää.

Kestävän kasvun kulmakivet -tilaisuuden puheenvuoroissa kuultiin kasvuyrityksissä työskenteleviä asiantuntijoita kestävästä kasvusta ja sen tuomien haasteiden taklaamisesta.

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja talouden ja ihmisten johtamisesta kovassa kasvussa Woltin entinen talousjohtaja ja nykyjään Auntien talousjohtaja, Hoiman Tangilta (haastattelijana Paula Roima, PwC) , Ilmatar Energyn toimitusjohtaja Juha Sarsamalta (haastattelijana Marianna Jokila, projektipäällikkö, Teknologiateollisuus) , Aavan Virta yksikön johtaja, päävalmentaja Petteri Kilpiseltä (haastattelijana Terhi Ahokas, Senior Headhunter, InHunt Group Oy) ja Voima Venturesin perustaja Inka Merolta.

Tilaisuutta moderoi Boardman Grown hallituksen puheenjohtaja Rasmus Nybergh ja kokemuksiaan sparrausryhmistä jakoi Boardman Grown hallituksen jäsen Suvi Johansson.

Katso tilaisuuden tallenne!

Katso tilaisuuden kuvat täältä!

 

Pääomasijoittajia sitovat EU:n vastuullisuusraportointivaatimukset. Tästä syystä heidän tulee myös vaatia vastuullisuusraportointia sijoituskohteiltaan.

Kasvuyrittäjäverkosto Boardman Grown hallituksen puheenjohtajan Rasmus Nyberghin mukaan nykyaikainen kasvuyhtiö on lähtökohtaisesti vastuullinen kaikilla ESG-mittareilla katsottuna. Vastuullisuus ei siis ole este, mutta harvalla kasvuyrityksellä on ehtinyt muodostua raportointikäytäntöjä vastuullisuusvaatimusten suhteen.

Tilaisuutta moderoi Boardman Grown hallituksen puheenjohtaja Rasmus Nybergh.

Kuitenkin sijoittajien raportointivaatimukset saattavat siis merkittävästi hidastaa rahoituksen saamista. Rahoituksen saaminen taas on kasvuyhtiöiden elinehto.

Kavuyhtiöihin sijoittavan Voima Venturesin perustaja Inka Meron mukaan, vaikka uutta regulaatiota tulee jatkuvasti, ne eivät ole niin isoja asioita. Regulaatiosta tulee lisäkuluja ja kustannuksia, mutta jos impact-metriikka on ydinosa strategiaa, voi mittaristo parhaimmillaan auttaa kasvuyritystä erottautumaan kilpailijoista. Inkan mukaan myös pääomasijoittavat voivat tarjota työkaluja kasvuyrityksille ESG-kyvykkyyksien rakentamisessa ja raportoinnin rakentamiseen.

Auntien talousjohtaja Hoiman Tang nostaa esille, olennaista on, miten yritys itse kokee vastuullisuuden. Kun se on heti alusta asti osa yrityksen identiteettiä, ei kyseessä ole lisärasite, vaan osa yrityksen ydinliiketoimintaa. Näin myös raportointi kuuluu strategiaan ja silloin niistä myös raportoinnin avulla mielellään viestitään ulos.

Tilaisuudessa kuultiin talouden johtamisesta kovassa kasvussa Auntien talousjohtaja Hoiman Tangilta, jota haastatteli Paula Roima, johtaja, PwC.

Tilaisuudessa kuultiinkin innostavia puheenvuoroja, miten johtaa taloutta ja ihmisiä tukemaan kestävää kasvua.

”Talous ei ole vain tukifunktio, vaan se tulee ottaa osaksi jokapäiväistä liiketoiminnan johtamista ja kehittämistä,” kertoi yksi tilaisuuden osallistujista PwC:n kasvuyritysten tilintarkastajana toimiva Maija Ant-Wuorinen.

”Tykkäsin Petteri Kilpisen ajatuksesta, että downshiftaamisen sijaan pitäisi puhua energian vaalimisesta, niin työelämän taitona kuin myös kestävän kasvun kulmakivenä”, nosti esille yksi tilaisuuden osallistujista, kasvuyrittäjä Minna Isotalus.

Kestävän kasvun kulmakivet –tilaisuus on osa Boardman Grown Yhdessä kasvuun hanketta, jonka tapahtumat suunnataan kasvuyrittäjille ja kasvujohtajille. Hanke toteutetaan yhteistyössä Teknologiateollisuuden, PwC:n ja InHunt Groupin kanssa. Lue lisää Yhdessä kasvuun –hankkeesta!

Yhdessä kasvuun -hankkeen tavoitteena on edesauttaa kasvuhakuisten yritysten kasvua kehittämällä ja jakamalla parhaat neuvot ja opit pk- ja kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn sekä kansainvälistymiseen liittyen. Hankkeen tavoitteena on inspiroida yrityksiä kasvuun ja tarjota pienryhmätyöskentelyn kautta vertaistukea kasvujohtajille ja siksi käynnistämme vuoden aikana useampia sparrausryhmiä eri teemojen ympärille.​

Puheenvuorojen lisäksi kasvuyrittäjät osallistuivat roundtable -keskusteluihin (etänä ja paikanpäällä). Ryhmissä keskusteltiin asiantuntijan johdolla tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista – yrittäjältä yrittäjälle mentaliteetilla.

Sparrausryhmät toimivat kasvujohtajien vertaisryhmänä, joissa osallistujat keskustelevat keskenään ja asiantuntijoiden kanssa, saadakseen apua kasvuun liittyvissä kysymyksissä. Täyttämällä allaolevan lomakkeen osoitat kiinnostuksesi osallistua sparrausryhmään, ja olemme sinuun yhteydessä sparrausryhmien muodostamiseen liittyen.

Lue lisää ja ilmoittaudu sparrausryhmiin!

Boardman Grow on kasvuyrityksistä ja -yrittäjyydestä kiinnostuneiden verkosto, joka edistää kasvun kulttuuria ja osaamista Suomessa. Tavoitteenamme on Suomi, jossa jokainen kasvuyrittäjä on sankari. Verkoston ydinkohderyhmää ovat kasvuyrittäjät, kasvuyritysten johtajat sekä kasvuyrittäjyyden jo kokeneet osaajat. Lupaamme, että kasvuyrittäjä ei jää koskaan yksin. Tarjoamme inspiraatiota, verkostoa ja tukea kasvupolun haasteisiin. Lue lisää Boardman Growsta!