Kasvuyritysten johdon ja hallitusten palkkatutkimus 2021 käynnissä – tervetuloa mukaan!

Kasvuyritysten johdon ja hallitusten palkkatutkimus 2021 käynnissä – tervetuloa mukaan!

Kasvuyritysten johdon ja hallitusten palkkatutkimus 2021 käynnissä – tervetuloa mukaan!

Johdon ja hallitusten palkitseminen on aiheena alati ajankohtainen ja kiinnostava. Suuresta kiinnostuksesta huolimatta palkitsemisen perusteista, määräytymisestä ja tasoista tiedetään yrityksissä usein liian vähän. Kasvuyritysten osalta yksi keskeinen haaste on se, että riippumatonta ja tarkkaa tietoa kasvuyritysten johdon ja hallitusten palkitsemisesta on tarjolla niukasti, jos lainkaan. Tämä johtaa siihen, että yrityksen arvon ja strategian kannalta merkittäviä palkitsemispäätöksiä joudutaan tekemään vajavaisen informaation varassa. Tähän haasteeseen vastaamme nyt toteutettavalla ajankohtaisella tutkimuksella.

Johdon ja hallitusten palkkatutkimuksen 2021 tarkoitus on tuottaa laadukasta, ajantasaista ja tarkkaa tietoa kasvuyritysten hallitusten ja johdon palkitsemisesta päätöksenteon tueksi. Yrityksen omistajien kannalta palkitsemisen tärkein tavoite on tukea omistaja-arvon kasvattamista niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Palkitseminen on työkalu, jonka avulla hallitukset voivat ohjata johdon ja henkilöstön tekemistä ja käyttäytymistä strategian ja asetettujen tavoitteiden suuntaan. Parhaimmillaan palkitseminen innostaa, motivoi ja sitouttaa, ja luo arvoa niin johdolle, omistajille kuin muille sidosryhmille.

Järjestyksessään 3. kasvuyritysten palkkatutkimus toteutetaan jälleen Boardman Grown ja Reward Agencyn yhteistyönä. Edellisen tutkimuksen mielenkiintoisista tuloksista voit lukea blogikirjoituksesta ”Ajankohtaista kasvuyritysten palkitsemisesta”. 

Tutkimuksen kohderyhmä ja toteutus

Kasvuyritysten johdon ja hallitusten palkkatutkimuksen 2021 kohderyhmä on voimakasta kasvua hakevat startupit ja pienet ja keskisuuret yritykset (liikevaihto enintään n. 50 meur). Tutkimus auttaa omistajia ja hallituksia löytämään ratkaisuja mm. seuraaviin kiperiin palkitsemiskysymyksiin:

  • Mikä on oikea palkitsemisen taso toimitusjohtajalle? Mitä muut kasvuyritykset maksavat?
  • Mistä elementeistä johdon kokonaispalkitseminen muodostuu markkinoilla?
  • Millaisia ovat kannustinohjelmat kasvuyrityksissä rakenteeltaan ja tasoiltaan?
  • Miten paljon hallituksen jäsenille pitäisi maksaa palkkioita? Mitä muut maksavat?

Palkkatutkimukseen voi osallistua vastaamalla nettikyselyyn marraskuun 2020 loppuun mennessä. Kaikki toimitetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tutkimukseen osallistuneet ja englanninkieliseen kyselyyn kattavasti vastanneet yritykset palkitaan ilmaisella tutkimusraportilla. Tutkimustuloksista järjestetään webinaari alkukeväästä 2021.

 

Kiinnostuitko? Lisätietoa ja linkin kyselyyn saat lähettämällä viestiä osoitteeseen samuli@rewardagency.fi

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiseen tutkimukseen!

Samuli Sistonen
Reward Agency
samuli@rewardagency.fi