Liiketoimintaan liittyvät kysymykset

Liiketoimintaan liittyvät kysymykset

Liiketoiminnan muuttuminen asettaa johtajan kuin johtajan koville. Tilanne, jossa markkinat tai yritys on nopeassa muutoksessa, ulko-puolinen osaaminen hallituksessa voi olla mittaamattoman arvokasta.

Onko yrityksesi voimakkaassa kasvussa?

Kasvun hallinta on vaikeimpia asioita yrityksen johtamisessa. Aina on joko liian vähän resursseja tai liian vähän rahaa. Aikaisempi kokemus kassavirran hallinnan, rekrytoinnin, johtamisen ja rahoituksen suhteen on oleellista. Jos kokemusta tällaisesta ei ole, yksi tapa välttää pahimmat sudenkuopat on haalia kokemusta kasvun hallin-nasta hallitukseen.

Haetko tulevaisuudessa voimakasta kasvua?

Koosta riippumatta kasvuun satsaaminen on aina riskinottoa. Hyvin toimiva hallitus on parhaimmillaan riskien hallinnassa ja arvioinnissa. Hallitus voi myös auttaa löytämään ja arvioimaan strategisia vaihtoehtoja kasvulle.

Onko yrityksesi laajentamassa toimintaansa uuteen maahan?

Kansainvälistymisen hallinta on hankalaa, ja toiminnan johtaminen usealla toimipaikalla on haastavaa. Lisäksi uuden kohdemaan erot kulttuurissa, kielessä, lainsäädännössä, tavoissa ja markkinassa ovat vaikeita, ellei mahdottomia ennustaa ilman aikaisempaa kokemusta.

Hallituksen jäsen, jolla on kokemusta liiketoiminnan aloittamisesta kohdemaassa tai -maissa, on suureksi avuksi.

Onko yrityksesi kehittämässä uutta tuotetta tai suuntaamassa myyntiä uudelle kohderyhmälle?

Uuden tuotteen tai kohderyhmän kanssa toimiminen saattaa pahimmillaan olla yhtä haastavaa kuin uuden yrityksen perustaminen. Erityisosaaminen, rekrytointi ja uudet toimintamallit vaativat kaikki hiomista. Tämä kaikki nopeutuu, mikäli hallituksesta löytyy joku, joka on tehnyt saman aikaisemmin tai tuntee tulevien asiakkaiden toimialaa.

 

SEURAAVA: Toimialaan liittyvät kysymykset