Kaaoksesta kasvuun! -kasvuyritysten vauhdittamishanke 2019-2020

Kasvuyrittäjä on vaikeiden päätösten edessä usein liian yksin. Kun toiminta laajenee ja tiimi kasvaa, johtamiseen liittyvien osaamistarpeiden tunnistaminen ja toimintamallien kehittäminen jäävät helposti operatiivisen kiireen jalkoihin. Haluamme poistaa hakuisten yritysten kasvun esteet kehittämällä ja jakamalla parhaat neuvot ja opit pk- ja kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn ja kansainvälistymiseen liittyen.

Kasvuyrittäjien osaamisverkosto Boardman Grow on käynnistänyt helmikuussa 2019 kaksivuotisen kasvuyritysten vauhdittamishankkeen, jonka tavoitteena on tunnistaa ja ratkoa suomalaisia yrityksiä pidätteleviä kasvun esteitä kehittämällä ja jakamalla parhaat neuvot ja opit pk- ja kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn sekä kansainvälistymiseen liittyen.

 

Käytännössä se tarkoittaa seuraavia osaamisalueita:

 • HR: Osaajien löytäminen, työskentely- ja johtamismallit sekä resursointi
 • Talous: talouden hallinta, rahoitusmallit ja mahdollisuudet
 • Kansainvälistyminen: Kohdemarkkinan valinta ja potentiaalin tunnistaminen
 • Myynnin ja markkinoinnin prosessien kehittäminen
 • Riskienhallinta: kansainvälistyminen ja yritysjärjestelyt
 • Hallinnon toimintamallit: rakenne, strategia, governance
 • Hallitustyöskentely: Kokoonpano, ajoitus, toimintatavat, neuvonantajat

 

Vauhdittamishankkeen lähtölaukaus on neljän kasvusparraus -tapahtuman sarja, joissa kokeneet yrittäjät ja asiantuntijat ovat keskustelemassa omista kokemuksistaan kasvun haasteista ja niiden ratkaisemisesta. Tavoitteena on sparrata kasvuyrityksiä kasvun kipupisteissa sekä tarjota keinoja vahvistaa omaa osaamistaan.

 

Kohderyhmänä ovat pk- ja kasvuyritysten omistajat, johtoryhmät sekä hallituksen jäsenet, jotka haluavat, että yritys kasvaa ja menestyy, mutta kokevat jääneensä haasteidensa kanssa yksin. Parhaita eväitä tilaisuus ja koko hanke tarjoaa yrityksille, joilla on jo vakiintunutta toimintaa, palkattua henkilökuntaa, tahto hakea uutta kasvua ja/tai liiketoiminnassa erityistä skaalautuvuutta.

 

Ensimmäisen vuoden aikana tarkoituksena on auttaa yrittäjiä ymmärtämään millä osa-alueilla he eniten hyötyisivät lisätuesta. Toisen vuoden aikana hankkeessa pureudutaan siihen, millaisilla keinoilla ja rakenteilla yrittäjät saavat valjastettua tarvittavat tukijoukot avukseen jo ennen kun apua todella tarvitaan – ja mistä nämä tukijoukot löydetään.

 

Mitä sinä yrittäjänä saat hankkeesta?
 • Saat ainutlaatuisia oppeja ja kokemuksia, jotka mahdollistavat oman yrityksen toiminnan kannattavammaan ja paremman johtamisen.
 • Opit muiden virheistä ja säästät aikaa ja rahaa, kun osaat välttää pahimmat sudenkuopat.
 • Ulkopuolisen apu on ehdoton niissä asioissa, joissa itse ei ole vahvoilla.
 • Tunnistamaan yrityksen kasvua hidastavat pullonkaulat
 • Hyödyntämään hallitusta, neuvonantajia ja mentoreita
 • Löytämään oikeanlaiset ihmiset johtamisen ja kasvun tueksi
Seuraava alueellinen tapahtuma järjestetään Helsingissä torstaina 23.5. klo 12.00-17.00. Olet erittäin lämpimästi tervetullut mukaan Kaaoksesta Kasvuun Helsinki -tapahtumaan, Epicenteriin Mikonkadulle.

Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kasvuyritysten omistajille sekä johtoryhmien ja hallitusten jäsenille. Tarkemman ohjelman ja linkin ilmoittautumiseen löydät TÄSTÄ.

 

Etkö pääse Helsingin tilaisuuteen, mutta haluat kuulla hankeesta ja tilaisuuksista lisää? Voit ilmoittautua mukaan hankkeeseen, jolloin saat kaikki ajankohtaiset tiedot hankkeen etenemisestä sekä tulevista tilaisuuksista.

Ilmoittaudu tästä mukaan hankkeeseen!


Kysyttävää, kommentteja tai ideoita?

Ota yhteyttä Kasvuyritysten vauhdittamishankkeen vetäjä Rasmus Nyberghiin (rasmus.nybergh@kuveno.com, puh. 040 512 5575) tai projektikoordinaattori Anette Vuorenmaahan (anette.vuorenmaa@boardman.fi, puh. 050 4123 133).


Kasvuyritysten vauhdittamishankkeen kumppaneita ovat Nordea, PwC, MPS, Hasan Partners Group, Emu Growth Partners & Varma.

Lue lisää kumppaneistamme täältä