Kaaoksesta Kasvuun Turku toi yhteen paikalliset kasvuyrittäjät

Kaaoksesta Kasvuun Turku toi yhteen paikalliset kasvuyrittäjät

Kaaoksesta Kasvuun Turku toi yhteen paikalliset kasvuyrittäjät

Ensimmäinen Boardman Grow Kaaoksesta Kasvuun-tilaisuus järjestettiin 19.3 Turun Mauno BioCityssä. Paikalla oli lukuisia paikallisia kasvuyrittäjiä ja teemasta kiinnostuneita, valmiina oppimaan toinen toisiltaan ja kehittämään ajatuksiaan. Keynote-puhujina nähtiiin Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi, joka puhui ulkoisten neuvonantajien hyödyntämisestä Heltin perustamisprosessissa, sekä Octomecan toimitusjohtaja Janne Koskela, joka kertoi oman tarinansa Octomecan uudistamisesta ja ytimestä. Tapahtuman vetäjänä toimi Boardman Grow hallitusjäsen ja kasvuyrittäjä Rasmus Nybergh.

”Jokaisella yrittäjällä on oltava vahva visio, mutta samanaikaisesti yrittäjän on jatkuvasti pohdittava, onko se visio oikea. Tämä synnynnäinen ristiriita on vaikea tasapainoteltava. Siksi onkin hienoa, että Boardman Grow tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden vertaistukeen omiensa joukossa”, Nybergh toteaa tilaisuuden aluksi, ja lisää, että Kaaoksesta Kasvuun-hankkeen tavoitteena on kartoittaa esteet, löytää kompastuskivet ja luoda akateemisen tutkimuksen, valmennuksien ja muiden tilaisuuksien kautta työkaluja, joita kasvuyrittäjät voivat hyödyntää kohdatessaan uusia haasteita.

Puheenvuorojen jälkeen round table-keskusteluissa Kaaoksesta Kasvuun -osaamiskumppanit keskustelivat kasvun esteiden taklaushaasteista omien teemojensa mukaisesti. Muun muassa Nordea herätti keskustelua omassa ryhmässään kasvun rahoituksesta, ja loppupäätelmänä suositteli, että pankin kanssa kannattaa ehdottomasti keskustella kasvuyrittämisen kaikissa vaiheissa ja varsinkin ongelmatilanteissa. MPS:n vetämä keskustelu taas avasi parhaiden osaajien löytämisen ja pitämisen aihealuetta, ja korosti, että osaajat saa parhaiten sitoutumaan tunnepohjaisella, yhdessä luodulla tarinalla, kun taas Hasan & partners Groupin ryhmässä puhuttiin oman arvolupauksen pohtimisesta, omien kohderyhmien tunnistamisesta sekä kokonaisvaltaisesta asiakaskokemuksesta. Keskustelut olivat kattavia, ja teemoista olisi riittänyt puhuttavaa paljon yli niille varatun ajan.

Seuraava Kaaoksesta Kasvuun-tapahtuma järjestetään Helsingissä 23.5, ja luvassa on jälleen laadukasta keskustelua, huippupuheenvuoroja ja ennen kaikkea kasvun esteiden taklaamista. Ilmoittaudu mukaan hankkeeseen ja käy lukemassa lisää täältä.

Sanat ja kuvat Emma Koivusalo