Innoitusta ja inspiraatiota kasvutapahtumapäivänä

Innoitusta ja inspiraatiota kasvutapahtumapäivänä

Innoitusta ja inspiraatiota kasvutapahtumapäivänä

 

Boardman Grow otti haltuunsa Epicenterin 23.toukokuuta kahden kasvutapahtuman voimin.

Kaaoksesta Kasvuun Helsinki avasi kasvuyrittäjille ja riskinottajille disruption tarjoamia mahdollisuuksia. Puhujat painottivat vahvasti tulevaisuuden trendejä ja antoivat arvokkaita neuvoja evääksi muuttuvaan maailmaan. Yhteistyökumppaneiden johdolla round table -keskustelut suunnattiin riskien ennakointiin talouden avulla, oikeanlaisten osaajien löytämiseen, kansainvälistymiseen, merkityksellisyyteen, rahoitukseen sekä johtamisen haasteisiin kasvussa.

Suomalainen yrittäjä yrittää edelleen yksin

Suomalainen yrittäjä yrittää yksin. Suomen Yrittäjien teettämässä tutkimuksessa yli 70% pk-yrityksistä toivoo kasvua, mutta vain 34% sanoo omaavansa aktiivisen hallituksen ja vain 35% käyttää ulkopuolista neuvonantajaa. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoi haluavansa muuttaa suunnan, ja suosittaa yrityksiä dokumentoimaan strategian, ottamaan henkilöstön mukaan päätöksentekoon ja rakentamaan aktiivisen hallituksen kasvun tueksi.

Pääpuhuja Erick Thürmer kertoi tarinansa 120-vuotisen perheyrityksensä disruptoinnista ja uskomattomasta matkastaan kohti 3D-tulostimien ja tekoälyn innovaatioita. Thürmer haastoi osallistujat miettimään omaa rooliaan tulevaisuuden maailmassa, jossa mitä tahansa voidaan paikallisesti tuottaa ja jossa eksponentiaalisten teknologioiden väliin jättämisellä voi olla taloudellisesti tuhoisia seurauksia.

Pecha Kucha -puheet naurattivat ja itkettivät

Päivätapahtumaa seurannut Kasvuyrittäjäilta ei jättänyt ketään kylmäksi. Pecha Kucha -lavalla nähtiin dramaattisia päätöksiä, lohdullisia vertauksia, tuhkimotarinoita ja uskomattomia saavutuksia kasvuyrittäjäkentässä. Puhujamme Riku Asikainen, Niina Ihalainen, Joni Jaakkola, Laura Pääkkönen, Eka Ruola, Sallamaari Muhonen, Jyri Paavilainen sekä Alina Tomnikov haastoivat, naurattivat, itkettivät, ja saivat pohtimaan omaa onneamme ja niitä rajattomia mahdollisuuksia, joihin voimme uskomalla omaan visioomme tarttua. Ei ole mahdotonta päätyä kolmen neliön hotellihuoneista suuriin seminaarisaleihin tai perustaa yritystä keskelle hullunmyllyä, kun vain uskallamme ottaa riskejä ja ryhtyä toimeen.

Uutinen ja kuvat Emma Koivusalo

Kuvat löytyvät myös  Galleriasta.