Hyppy kasvuyritysten maailmaan

Hyppy kasvuyritysten maailmaan

Olin tekemässä elämänuraa suuressa asianajotoimistossa, kun kesäkuussa 2006 saamani puhelu muutti työurani suunnan. Siihen mennessä suunnitelmani olivat olleet selkeät ja olisin halutessani voinut jo etukäteen merkitä kalenteriini tärkeät virstanpylväät urallani aina eläkkeelle jäämiseen asti.

Puhelussa kuulin start-upista, joka etsi yrittäjätiimiin uusia jäseniä rakentamaan uudenlaista toimijaa omalle toimialalleni. Ankaran pohdinnan jälkeen tein yhden elämäni suurimmista päätöksistä: jätin taakse turvallisen työpaikan ja hyppäsin kasvuyritysten maailmaan.

Pääsin kokemaan kasvuyrittäjyyden vaiheet, jotka olen sittemmin tunnistanut monissa muissakin kasvuyrittäjissä. Ensin alkuvaiheen huuma, jolloin kaikki tuntuu olevan mahdollista ja budjetoidut luvut eivät tahdo mahtua Excelin kenttiin. Sitten törmäys todellisuuteen ja havainto siitä, ettei kaikki onnistukaan odotetun nopeasti ja alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Ja lopulta oikean konseptin löytyminen ja kestävä kasvu.

Yrityksen alkuvaiheessa omistaminen ja johtaminen tarkoittavat usein samaa. Alkavan yrityksen organisaatiorakenteella ei ole niin väliä, vaan tärkeämpää on se, että yrittäjätiimi toimii hyvin yhteen ja antaa ajatusten lentää. Yrityksen kasvaessa on kuitenkin tärkeää osata erottaa omistaminen ja johtaminen toisistaan. Monen hyvän yrityksen kasvu on katkennut siihen, etteivät omistajat ole uskaltaneet keskittyä omistamiseen ja malttaneet antaa tilaa yrityksen johtamiseen.

Toimin itse Fondian operatiivisessa johdossa viisi vuotta.

Tänä aikana yhtiö kasvoi 85 ihmisen työnantajaksi kahdeksalla paikkakunnalla ja saavutti yli kahdeksan miljoonan euron liikevaihdon. Osakkeenomistajien lukumäärä oli kasvanut jo liki viiteenkymmeneen. Yhtiön kasvaessa myös operatiivisen johdon toimenkuva muuttui. Yhä suurempi osa ajasta alkoi kulua sisäisissä palavereissa, raportoinnissa ja rutiineissa.

Oli aika tehdä rohkeita ratkaisuja ja selkeyttää omistajien ja toimivan johdon rooleja. Alkuperäinen yrittäjätiimimme vetäytyi operatiivisista johtovastuista, joihin löysimmekin itseämme sopivammat ihmiset.

Tätä kirjoittaessani on ehtinyt kulua yksi kuukausi aktiivisen omistamisen kauteni alkamisesta. Näkökulmani yritykseemme on muuttunut yllättävän nopeasti. Olen saanut paljon lisää aikaa miettiä, millaisia tavoitteita voisimme oikeasti asettaa vuodelle 2017 ja miten voisimme ne saavuttaa. Olen päässyt tähyilemään yrityksemme ulkopuolelle ja hakemaan sieltä vaikutteita, ideoita, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Olen vakuuttunut siitä, että tekemämme muutos auttaa Fondiaa kasvamaan taas seuraavalle tasolle.

Aina, kun jättää jotain taakseen, voi saada uutta ja mielenkiintoista tilalle, kuten vuoden 2012 alusta vastaanottamani Boardman 2020 –verkoston puheenjohtajuuden.

Boardman 2020 -verkoston työssä tähtäämme siihen, että Suomi on paras paikka yrityksille kasvaa. Edistämme kasvun kulttuuria ja osaamista suomalaisessa yhteiskunnassa. Mielestämme yrityksissä kasvu syntyy vaativien omistajien, osaavan hallituksen ja aikaansaavan johdon yhteistyönä.

Boardman 2020 tulee vuonna 2012 järjestämään monia mielenkiintoisia tapahtumia. Vuoden kohokohtia ovat mm. Business Summit / Pecha Kucha 24.5.2012, Sales Board 8.11.2012 ja Itsenäisyyspäivän juhla

Lisäksi tiedossa on myös paljon muuta mielenkiintoista, josta tarkempia tietoja nettisivuillamme (www.boardmangrow.fi). Tervetuloa mukaan tapahtumiimme ja toimintaamme! )