HUONE tapahtumahotelli – Paikka kohtaamisille ja luovuudelle

HUONE tapahtumahotelli – Paikka kohtaamisille ja luovuudelle

HUONE tapahtumahotelli – Paikka kohtaamisille ja luovuudelle

 

Suosittu Growth Board -tapahtuma keräsi tuvan täyteen Tapahtumahotelli Huoneessa 24.10.2017. Paikalle oli tullut paljon kasvuyrittäjiä, jotka ovat kiinnostuneet kansainvälistymisestä. Puheenvuorot käsittelivät yrityskulttuurin, arvojen ja vision merkitystä maailman markkinoilla.  Tilaisuudessa kuultiin kolme Keynote-puheenvuoroa suomalaisista kansainvälistymistarinosta. Lisäksi keskusteltiin teemoittain pyöreänpöydän ympärillä ja verkostoiduttiin.

Keynote-esiintyjät olivat teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin varatoimitusjohtaja Nicolas Dolenc, UX Design-toimisto Ideanin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Risto Lähdesmäki ja HUONE tapahtumahotellin toimitusjohtaja ja perustaja Evon Söderlund.


Jos yrityksesi selviää ensimmäisestä vuodesta, yrityksesi tulee menestymään. Tällaisen opin HUONE -tapahtumahotellin perustaja Evon Söderlund oli kuullut ystävältään yrittäjyyden alkutaipaleella. Söderlundin kohdalla viisaus piti paikkaansa. Söderlund kävi konkurssin partaalla heti yrityksen ensimmäisenä toimintavuotena, mutta sen jälkeen liiketoiminta on lähtenyt lentoon.

-Voitko kuvitella, että kun vastavalmistunut ulkomaalainen mimmi hakee suomalaispankista lainaa liikeideaa varten, ei ollut ihan helppoa? Söderlund aloittaa räväkän esityksensä, jossa hän kertoo oman tarinansa yrittäjänä.

Söderlund viittaa ennakkoluuloihin, joita hän nuorena naisena sai osakseen hakiessaan yritykselle rahoitusta. Vuonna 2012 hän oli muuttanut miehensä kanssa Rovaniemeltä Helsinkiin ja halusi perustaa erilaisia kokoustiloja tarjoavan yrityksen.

Alkupääoma saatiin lopulta kasaan ja toiminta käynnistettiin, mutta alku ei ollut hääppöinen. Media ei kiinnostunut, asiakkaita ei löytynyt ja lapsikin syntyi. Heti seuraavana vuonna käräjäoikeus haki pariskuntaa konkurssiin.

Armollisen tuomarin ansiosta yritys saatiin pelastettua. Vuonna 2014 Evonin ja HUONEEN tarina julkaistiin Taivas ja Helvetti -kirjassa ja sen myötä Söderlund voitti PwC:n Most Valuable Entrepreneur -tunnustuksen. Palkintojenjakotilaisuus Nordic Business Forumissa oli ikimuistoinen ja Huone sai runsaasti huomiota. Siitä asiat lähtivät ratkeamaan.

-Opin, että älä tee kaikkea itse, älä ota kaikkea riskiä itse. Pitää niellä ylpeytensä, pitää oppia kysymään, jos ei tiedä ja pitää oppia myymään, Söderlund summaa kokemuksiaan.

Myymään hän ainakin oppi. Jo vuonna 2015 Helsingin HUONE alkoi myymään ”ei oota”. Tilat ovat jatkuvasti täyteen varattu.

Viime vuonna yritys avasi toimipisteen Singaporessa. Itsekin malesialaistaustaisena Söderlund ei osannut odottaa kohtaavansa kulttuurishokkia siirtyessään työskentelemään Aasiaan. Niin kuitenkin kävi. Hän joutui teettämään perusteellisen markkinaselvityksen muun muassa siitä, millaista arkea singaporelaiset elävät. Vuosikausia Suomessa asuneena hänellä ei ollut aavistustakaan. Söderlund kehottaa muitakin kansainvälistymään pyrkiviä yrittäjiä selvittämään, millaisia ihmisiä alueella asuu ja miten he viettävät päivänsä.

Yrityksen nopea nousukiito ei Söderlundin päätä pakota. Hänen suunnitelmissaan on avata 10 uutta toimipistettä seuraavan kahden vuoden aikana

 


Tutustu HUONE tapahtumahotelliin ja Evoniin täältä: https://www.huone.events/fi/ 

Kirjoittaja: Minna Rajainmäki, Rodinia Oy