Boardman Grow hallitusjäsen: Johanna Lehtonen

Boardman Grow hallitusjäsen: Johanna Lehtonen

 

 

Toimin Boardman Grow-hallituksessa nyt toista vuotta, ja vastuullani on muun muassa viestintä. Järjestän tapahtumia, toimin keskustelutilaisuuksien vastaavana, ja pohdin aktiivisesti aiheita, joita haluamme verkostossa käsitellä. Tavallaan voisi sanoa, että toimin eräänlaisena tuottajana. Boardman Grow-verkoston ulkopuolella toimin hybridinä – olen sekä palkkatyössä että yrittäjä. Olen asiakaskokemusjohtaja Nostemediassa, ja vedän samanaikaisesti erilaisia projekteja oman yritykseni Stoorian kautta.

Oman osaamisen tuotteistaminen ei ole helppo tehtävä

Lähes kaksikymmenvuotisen urani kannalta tärkeimpiä kehityksen kohtia on ollut yrittäjyysidentiteettini muodostuminen. Oman osaamisen ja vahvuuksien tuotteistaminen ei ole helppoa, vaikka olisi vuosikausia tehnyt markkinointityötä, kyseessä on todellinen urakka.

Suurimmat haasteet työurallani olen kokenut pienissä kasvuyrityksissä, joissa tiukkoja tilanteita on riittänyt. Mieleen on jäänyt kuinka painimme kassan kanssa, tietämättä mistä saamme rahaa ja pystymmekö maksamaan palkkoja. Se todella kasvatti ja paransi stressinsietokykyä, sekä lisäsi ymmärrystä siitä, kuka todella maksaa palkat yrityksissä.

Kasvun kulttuurin kehittämisessä asenne on kaiken pohjana toimiva vahvistaja. Uskon itse vahvasti ihmisjohtamiseen, ja yrityksessä työskentelevien ihmisten potentiaalin löytäminen ja vahvistaminen luovat kasvulle tarpeellisia edellytyksiä. On ymmärrettävä kunkin yksilön vahvuudet. Kasvuyrittämisessä vertaistukiverkosto ja kannustava henki ovat äärimmäisen tärkeitä, ja tämä toteutuu muun muassa Boardman Grow-toiminnassa.

Hyvä johtaminen on ennen kaikkea valmentamista

Uskon siihen, että hyvä johtaminen on ennen kaikkea valmentamista ja myös vastuunottoa tiukoissa paikoissa. Hyvä johtaja luo kannustushenkeä, ja tartuttaa alaisiinsa innostuksen sekä tekemisen meiningin niin, että jokainen haluaa pistää itsensä likoon. Tehtävä ei ole helppo muuttuvassa maailmassa. Hyvä johtaja ymmärtää myös jokaisen yksittäisen työntekijän elämää kokonaisuutena – työntekijällä ei ole vain ”työtä”, vaan paljon muutakin. Johtamiseen on suhtauduttava empatia edellä.

Boardman Grow oli mukaan liittyessäni vielä Boardman2020. Parhaimpia kokemuksia ovat olleet tapahtumissa kuullut kokeneiden yrittäjien tarinat, jotka inspiroivat ja avartavat. Yleisesti tilaisuuksista mieleenpainuvin on ollut Pecha Kucha – siellä oltiin välillä tippa linssissä, ja seuraavana hetkenä taas naurettiin. Paikalla oli yrittäjien yhteisö, ja jokaisella oli tarina kerrottavanaan.

Boardman Grow on myös verkosto, jossa pääsee laajentamaan omaa osaamistaan. Täällä todella oppii uusia asioita ja kehittyy, eikä vaaraa omaan kuplaan jäämisestä ole.

Teksti ja videotuotanto Emma Koivusalo