20 ajattelijaa

20 ajattelijaa

Boardman 2020 –verkosto osallistui viime perjantaina Nordic Business Reportissa julkaistun Suomen ensimmäisen Thinkers 20 –listauksen laatimiseen yhdessä MIF Management Institute of Finlandin, Keskuskauppakamarin, Aalto Enrepreneurship Societyn, Nordic Business Forumin ja PwC:n kanssa.

 

Kyseessä oli hyvin mielenkiintoinen projekti.

Aloitimme siten, että kukin Boardman 2020:n hallituksen jäsenistä laati oman listauksensa, joiden perusteella yhdessä keskustellen kokosimme Boardman 2020 –verkoston näkemyksen. Tämän jälkeen kaikkien taustayhteisöjen listaukset kerättiin yhteen ja pisteytettiin siten, että kunkin taustayhteisön listauksessa ensimmäisellä sijalla oleva ajattelija sai 20 pistettä, toinen 19 ja niin edelleen, kunnes sijalla 20 oleva sai yhden pisteen. Kun listaukset oli näin pisteytetty ja yhdistelty, niin meillä oli käsissämme kaikkien taustayhteisöjen yhteinen näkemys. Tässä vaiheessa listoilla oli pisteytettyinä yhteensä 73 ajattelijaa.

Tässä vaiheessa taustayhteisöjen edustajat vielä tapasivat ja keskustelivat listauksen läpi, jolloin teimme yhdessä lopulliseen listaukseen vielä pieniä säätöjä.

Lopputuloksena oleva Suomen Thinkers 20 –listaus kattaa taustayhteisöjen näkemyksen mukaiset Suomen 20 suurinta bisnesajattelijaa, kun kriteereinä olivat henkilön ideoiden omaperäisyys, käytännöllisyys, merkittävyys ja niillä aikaansaadut tulokset sekä henkilön osoittama bisnesäly ja kansainvälinen näkemys.

 

Listalle päätyivät seuraavat ajattelijat:

1. Matti Alahuhta
2. Björn Wahlroos
3. Alf Rehn
4. Risto Siilasmaa
5. Jorma Ollila
6. Sari Baldauf
7. Kaj Hed
8. Mika Anttonen
9. Esa Saarinen
10. Peter Vesterbacka
11. Mikko Hyppönen
12. Jari Sarasvuo
13. Christian Grönroos
14. Pekka Himanen
15. Bengt Holmström
16. Sixten Korkman
17. Mårten Mickos
18. Leena Mörttinen
19. Mikko Kosonen
20. Göran Sundholm

Mitä mieltä sinä olet listauksesta? Onko joku listatuista bisnesälyään paremmassa seurassa tai unohtuiko listalta joku, jonka on syytä olla ensi vuonna mukana?